• Welkom bij DSS! Door Samenspel Sterk, al meer dan 100 jaar! DSS staat voor SPORT! S portiviteit lezier penheid espect eamgeest  P O R T Wat allemaal in 1919 begon door een paar Haarlemsche jochies Onze vrouwenafdeling behoort tot de grootste van Nederland! Ook zo'n zin om bij DSS te voetballen? Klik hier voor een gratis proefles >>
 • DSS en vrouwenvoetbal

  Dat het meisjes en vrouwenvoetbal een grote ontwikkeling doormaakt is al enige jaren geen nieuws meer.
  De WEURO 2017 in ons eigen land zorgde voor nog een extra impuls.

  Als je nu binnen DSS zou vragen, hoe lang de meiden en de vrouwen voetballend binnen de vereniging al actief zijn, krijg je waarschijnlijk het antwoord: "al een hele tijd!".

  Niets is echter minder waar, kijkend naar de manier waarop binnen de afdeling de zaken over het algemeen geregeld zijn zou je denken dat het een afdeling is dat al lang met het bekende bijltje hakt.

  Het eerste meisjes team startte in 2004, zo’n 13 jaar geleden. Het team bestond uit een aantal meisjes dat door het schoolvoetbal enthousiast was geworden en bij DSS een gezellig club vond. Daarnaast was er een handjevol meiden die ‘gewoon’ tussen de jongens speelden.

  Het meisjes- en vrouwenvoetbal bij DSS heeft sinds de aanmelding van dit eerste 7tal meisjesteam in 2004 een stormachtige groei doorgemaakt.

  De 13 jarige jonge afdeling is inmiddels ook bestuurlijk gegroeid. De afdeling beschikt al enige jaren aan een strakke organisatie, een eigen commissie met een
  stevige structuur bestaande uit (vrijwillige) leeftijd- en technische coördinatoren en heel flinke hoeveelheid (60) fantastische vrijwilligers.
  Informatie over de samenstelling van de vrouwencommissie kunt u hier vinden.
  Daarnaast is er enige jaren beleid ontwikkeld gericht op de vrouwen- & meisjes van DSS.

  Beleidsvisie meisjes- & vrouwenafdeling DSS

  Bij het meisjes- &vrouwenvoetbal binnen DSS gaan vooral Plezier en Prestatie samen, waarbij maximale ontwikkeling van de speelsters wordt nagestreefd bij een hoge mate van Sportiviteit (DSS=SPORT).
  Speelsters krijgen bij ons een passend niveau voetbal aangeboden. Speelsters die zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen, presteren beter en voelen zich daar goed bij.
  Het draagt in belangrijke mate bij aan het voetbalplezier.

  In elke leeftijdsgroep (MO19, MO17, MO15, MO13 en MO11) wordt minimaal één selectieteam aangewezen, waarmee gericht gewerkt wordt naar een vast
  spelconcept die aansluit op de voetbalidentiteit van DSS.

  Goede begeleiding, training en coaching bij deze teams moeten ervoor zorgen dat deze team(s) op een zo hoog mogelijk niveau voetballen.
  Concreet betekent dit dat de 2 oudste leeftijdscategorieën in de hoofdklasse uitkomen. Bij de jongste leeftijdscategorie is dat veelal in een jongenscompetitie om de weerstand van deze talenten te vergroten.
  Binnen de vrouwenafdeling van DSS vinden wij het wenselijk om de jongste meisjes (tot 9 jaar) in principe in jongensteams te laten voetballen.

  Ook bieden wij de mogelijkheid aan de grootste meisjestalenten in de jongensselecties te laten voetballen en/of trainen.
  De praktijk heeft bewezen dat wanneer meiden met jongens voetballen er een andere dynamiek ontstaat in de groep wat prestatie verhogend voor meisjes en jongens kan werken.

  De ontwikkeling van de speelster staat voorop, er zal dan ook goed gekeken worden binnen welk team deze zich het beste kan ontwikkelen.

  Alle selectieteams worden 2x per week getraind door een gediplomeerde trainers (v/m).
  Naast de selectieteams voetballen er nog meer meisjes en vrouwen in recreatieteams.
  Bij deze belangrijke teams gaat het bij deze speelsters vooral om op een recreatieve manier te genieten van voetbal.

  Recreatieve teams trainen 1 of 2x per week.
  Ook ‘voetballende moeders’ van 35+ hebben gelukkig een plek binnen onze afdeling en spelen op regelmatige basis een wedstrijd en trainen wekelijks.

  Op dit moment spelen er 335 meisjes en vrouwen in 22 teams bij DSS. Onze vereniging behoort daarmee tot een van de grootste vrouwenvoetbalverenigingen in Nederland.
  Ook het niveau van ons voetbal wordt steeds hoger. Alle selectieteams voetballen in de hoofdklasse of in jongenscompetitie.
  De Seniorenselectie spelen 1 en 2de klasse en hebben hun ambitie verwoord in het beleidsplan om op korte termijn landelijke hoofdklasse te spelen.

  Voor meer informatie of als je interesse hebt om een keer mee te trainen, stuur een mail naar Bob Schouten: vrouwenvoetbal@dssvoetbal.nl

 • Commissie functies

rfwbs-sliderfwbs-slide