• DSS zoekt nieuw boegbeeld

  Na ruim 10 jaar stopt onze voorzitter Aart Louwrier. Hij heeft een aantal mooie momenten meegemaakt en de club zien groeien tot een van de grootste Haarlemse verenigingen. De Assist sprak Aart.

  Aart wat zijn de belangrijkste gebeurtenissen in de afgelopen tien jaar?

  Er is heel veel gebeurd en er zijn zoveel mensen bij DSS betrokken dat ik merk dat ik terughoudend ben te antwoorden op dit soort vragen. Het mooiste is dat ik als voorzitter erg veel enthousiaste leden heb leren kennen en dat ik iedere week die explosie van plezier waarneem bij onze jeugdspelers. Dat is geen gebeurtenis, maar het is wel een continu trots gevoel hiervan deel uit te maken. De bijzondere zaken zijn natuurlijk de groei van de vrouwenafdeling en het 100-jarig bestaan. Maar ook de verbetering van het complex en de groei en professionalisering van de club. Zelf ben ik nog wel het meest trots op dat laatste. Er staat echt een professionele organisatie. En ik moet er meteen bijzeggen dat ik dat zeker niet alleen heb kunnen doen. Af en toe een zetje gegeven, dat wel.

  Uiteraard zijn er ook treurige momenten geweest de afgelopen tien jaar. Vooral het persoonlijk leed grijpt natuurlijk aan, bijvoorbeeld door het overlijden van mensen die een belangrijke rol hebben vervuld. Maar door dit soort gebeurtenissen besef je ook hoe krachtig een vereniging is en hoeveel steun je met z’n allen kunt geven. Nu ik mij dit allemaal hoor zeggen merk ik dat ik dankbaar ben deze mooie taak te hebben vervuld.

  DSS zoekt een opvolger van jou. Wat zoekt DSS in een voorzitter?

  Er is een profiel opgesteld dat op de website staat. Om de lezers van de Assist te bedienen kan ik wel een paar competenties noemen. De nieuwe voorzitter moet ambitie hebben, een teamplayer zijn en visie hebben. De visie die DSS belangrijk vindt is die van de vitale vereniging. De sport staat centraal met een sterke organisatie, maar waarbij ook het belang wordt onderkend van de vereniging als maatschappelijk instrument. Dit laatste komt bijvoorbeeld tot uiting bij ons werkervaringsproject, waarbij we langdurig werkzoekenden door middel van ervaring opdoen bij de club een kans bieden op een nieuwe baan. Omdat je kunt verdrinken in het voorzitterschap is delegeren een belangrijke eigenschap. DSS is een fatsoenlijke familievereniging met sportieve ambities dus deze eigenschappen zijn ook wel noodzakelijk.

  Hoe vind je een voorzitter van DSS?

  Ja, dat is een goede vraag. Binnen ons ledenpotentieel zijn er veel geschikte kandidaten weet ik. Ik denk dan ook aan moeders of vaders van onze jeugdleden. Uiteraard heb ik al verschillende mensen benaderd, maar ik merk dat mensen terughoudend zijn. Dat is wel te begrijpen, maar onnodig. Het is een prachtige job! Je kunt er ook aan denken om het met meerdere personen te doen. Binnen het bestuur zijn meer vacatures op het moment en ik begon destijds ook samen met Harry Damave. Dat beviel goed en het DSS bestuur is een mooi team. Ik zal die onderlinge verbondenheid wel missen.

  Aart, waarom stop je eigenlijk?

  Het is tijd. Bijna elf jaar is lang en ik merk dat het tijd is om het stokje over te dragen, omdat de vereniging verder moet ontwikkelen en dan is een ander inzicht erg welkom.

  DSS zoekt dus een nieuwe voorzitter. Ben je nieuwsgierig geworden en heb je interesse? Meld je dan bij Aart Louwrier via voorzitter@dssvoetbal.nl of 0614984696.

  Edwin van Dijk

rfwbs-sliderfwbs-slide