• Welkom bij DSS! Door Samenspel Sterk, al meer dan 100 jaar! DSS staat voor SPORT! S portiviteit lezier penheid espect eamgeest¬† P O R T Wat allemaal in 1919 begon door een paar Haarlemsche jochies Onze vrouwenafdeling behoort tot de grootste van Nederland! Ook zo'n zin om bij DSS te voetballen? Klik hier voor een gratis proefles >>
 • Vertrouwenscontactpersonen bij DSS

  Bij DSS vinden we het belangrijk dat iedereen zich zelf kan zijn. Wie je ook bent. Bij DSS vinden we het belangrijk hier aandacht aan te besteden. Niet alleen op paarse vrijdag, maar altijd.

  Om die reden stellen we 3 vragen aan Janne Hofman en Jos Tromp, de vertrouwenspersonen van DSS bij wie iedereen terecht kan.

 • 1. Sinds wanneer ben je vertrouwenscontactpersoon bij DSS en waarom ben je dat geworden?

  Jos: Ik denk sinds een jaar of 12. Aart, de toenmalige voorzitter, had gehoord dat ik al jaren vertrouwenspersoon was op de VMBO-school waar ik werk, vandaar.

  Janne: Ik denk dat ik zo'n 7,5 jaar vertrouwenspersoon ben bij DSS. Jos heeft mij toentertijd gevraagd. Hij was al langer actief als vertrouwenspersoon en het leek hem en de club goed als er ook een vrouwelijke vertrouwenspersoon zou zijn bij DSS. Zeker met de vele meisjes en vrouwen die hier voetballen. 

  2. Wat vind jij je belangrijkste taak als vertrouwenscontactpersoon bij DSS?

  Jos: Een veilig klimaat scheppen voor alle leden, jong en oud.

  Janne: Net als Jos vind ik het belangrijk dat er een veilig klimaat is bij DSS en daar wil ik graag aan bijdragen. Wanneer iemand zich niet veilig of prettig voelt binnen het team of de vereniging, is het belangrijk dat diegene of zijn/haar ouders hun verhaal kwijt kunnen bij iemand. Dat er iemand luistert zonder oordeel en als het nodig is actie onderneemt, uiteraard altijd in overleg.

 • 3. Wat vind je van Paarse Vrijdag?

  Jos: Ik vind het een goed initiatief. Aandacht is nog steeds heel erg nodig, zodat iedereen vooral zichzelf kan en mag zijn ongeacht geslacht of geloof bijvoorbeeld.

  Janne: Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele geaardheid, geslacht, geloof, afkomst, huidskleur... Helaas vindt nog altijd niet iedereen dat, waardoor initiatieven als Paarse Vrijdag belangrijk en noodzakelijk zijn.

rfwbs-sliderfwbs-slide