• Update teamindeling DSS: Selectieteams bekend

  Zoals aangekondigd maken we deze maand de teamindeling voor volgend seizoen bekend. We zijn gestart met de selectieteams en gaan nu door met de recreatieteams. We volgen een iets ander proces dan je van ons gewend bent; de wijzigingen op een rij:

  • Als je volgend seizoen bij de selectieteams speelt dan hoor je dat op of rond 1 juni via je trainer. Voorheen publiceerden we dit op dssvoetbal.nl, maar dat is niet meer toegestaan.
  • We communiceren geen namen meer die op afgeschermd staan. Spelers en ouders bepalen zelf of ze met naam vermeld willen worden op voetbal.nl (app en website) en wellicht ook op dssvoetbal.nl.
  • Voor 1 juli hebben we de gehele teamindeling afgerond. Je kunt dan via voetbal.nl bekijken in welk team je zit (achter inlog).
  • Er staan een groot aantal DSS’ers op afgeschermd. Als dat rond 1 juli nog het geval is dan is voetbal.nl (achter de inlog) de enige website/app waar je kunt zien in welk team je speelt.
 • Veelgestelde vragen

  Waarom zijn de teamindelingen van de selectieteams eerder bekend dan van recreatieteams?

  Deze volgorde is bewust. Spelers uit alle recreatieteams kunnen worden geselecteerd. Na de samenstelling van de selectieteams is ook bekend welke spelers in de recreatieteams zullen uitkomen. De leeftijdscoördinatoren gaan na selectie aan de slag met de recreatieteams en houden daarbij zoveel mogelijk rekening met evt. wensen van spelers.

  Ik wil wel met naam vermeld worden op voetbal.nl / dssvoetbal.nl. Hoe zorg ik daarvoor?

  Dat ondersteunen we van harte. Vermelding met je naam heeft een aantal voordelen. We hebben een instructie gemaakt hoe je dit zelf kunt aanpassen. Ga naar dssvoetbal.nl/status voor meer informatie.

  Hoe wordt de teamindeling voor het nieuwe seizoen bepaald?

  Voetballen en selectieactiviteiten zijn beperkt mogelijk door de crisis. De technische commissie heeft besloten om de huidige teams zoveel mogelijk intact te houden. We gaan een voorlopige teamindeling bepalen. Dit geldt voor de recreatie-breedteteams en selectieteams.

  Wie maken de voorlopige teamindelingen?

  De leeftijdscoördinatoren van de recreatie-breedteteams gaan in overleg met de trainer en/of coach van het team. Bij de selectieteams vindt overleg plaats tussen de technische coördinatoren en de selectietrainers. Zij bespreken of alle spelers goed op hun plek zitten. Belangrijk is dat spelers met plezier voetballen. Dit willen wij voor 15 mei afronden.

  Hoe verloopt de overgang van mini's naar onder 8?

  De mini's die overgaan naar onder 8 willen we in overleg met de coördinator en de trainers indelen. We houden zoveel mogelijk rekening met de wens van de spelers die graag met en bij elkaar willen spelen.

  Hoe en wanneer wordt de teamindeling bekend?

  Ons streven is om voor 15 juni de indeling af te ronden, dit zullen we dan vóór 1 juli publiceren op deze pagina: dssvoetbal.nl/teamindeling. Zodra deze bekend is zullen we dat laten weten via de E-mail, Facebook, Instagram en Twitter.

  Voorlopige teamindeling, wat houdt dat in?

  Tussen het moment van de teamindeling en de start van de competitie kunnen nieuwe spelers zich aanmelden en vertrekken er helaas ook spelers. Uitgangspunt is plezier in het voetballen afgestemd op het niveau van de spelers.

  Ik wil graag dat mijn dochter overgaat naar de meiden, kan dat?

  Ja dat kan. Vanaf de leeftijdscategorie onder 11 is dat mogelijk. Dit gebeurt niet automatisch, maar in goed overleg met de speelster en/of ouder(s) / verzorger(s).

  Mijn zoon of dochter is nieuw bij DSS; hoe gaat dat in zijn werk?

  We houden rekening met de voetbalervaring. Uitgangspunt is een aantal weken meetrainen. Daarna wordt bepaald in welk team of je zoon of dochter wordt ingedeeld. We houden zoveel mogelijk rekening mee met wensen om een nieuw lid bij vriendjes of vriendinnetjes in het team te plaatsen.

  Wanneer gaan we trainen of wedstrijden spelen?  

  We hebben de trainingen hervat volgens een aangepast trainingsschema. Kijk op dssvoetbal.nl/weertrainen voor het laatste schema. 

  Andere vragen of suggesties?

  Heb je vragen of suggesties? Voor recreatie- breedteteams kan je terecht bij Stan Hoogteijling via stanhoogteijling@dssvoetbal.nl. Voor selectieteams kan je terecht bij Hans de Winter via hansdewinter@dssvoetbal.nl. Als vragen vaker worden gesteld dan voegen we deze toe aan de pagina, zodat iedereen de informatie zo goed en snel mogelijk kan vinden.