• Welkom bij DSS! Door Samenspel Sterk, al meer dan 100 jaar! DSS staat voor SPORT! S portiviteit lezier penheid espect eamgeest¬† P O R T Wat allemaal in 1919 begon door een paar Haarlemsche jochies Onze vrouwenafdeling behoort tot de grootste van Nederland! Ook zo'n zin om bij DSS te voetballen? Klik hier voor een gratis proefles >>
 • Succesvolle aftrap module op DSS in samenwerking met de KNVB

  Op 24 oktober heeft er weer een scholing plaatsgevonden in het kader van de DSS Academie. Deze keer een fantastisch gemixt gezelschap. Trainers vanuit de prestatietak, recreatieve tak, maar ook vanuit sv Terrasvogels hebben er een topavond van gemaakt!
   
  In samenwerking met de KNVB is op DSS de aftrapmodule verzorgd. Onder bezielende leiding van docent Marc Vis kregen de startende trainers ontzettend veel tips en handvatten om met hun spelers op een nog betere manier samen te werken. Onderwerpen die zijn behandeld zijn de spelprincipes, het coachen van jeugdig kader, het analyseren van een wedstrijd en nog veel meer. 
   
  De avond is fantastisch verlopen mede dankzij de hulp van de trainers van de MO17 en MO20. De meiden hebben een oefenwedstrijd gespeeld, waarbij de beginnende trainers de ervaren krachten van de staf bij de dames gingen analyseren. Hoe coachen en motiveren zijn hun speelsters? Hoe besteden zij aandacht aan specifieke voetbalproblemen? Alles is aan bod gekomen.
   
  En wie dacht ervan af te komen door simpelweg goed te luisteren had het mis. De trainers zijn direct aan het werk gezet. Onder leiding van de assistent-trainer van de MO20 is er keihard getraind om zo te laten zien en ervaren hoe het is om op een specifiek thema te trainen. Tot slot hebben de trainers een officieel KNVB certificaat behaald. VAN en MET elkaar leren! Ook dat is Door Samenspel Sterk! Op naar de volgende bijeenkomst met de middenbouw trainers. 
   
  Nick van Everdingen
  Hoofd jeugdopleiding RKVV DSS