• Vragen beantwoord over het wedstrijd shirt!

  Beste DSS er,

  Uit enkele reacties die we als bestuur krijgen, blijkt dat er nog vragen zijn en wellicht onduidelijkheden over het vervangen van alle wedstrijdshirts bij de club.

  Als bestuur staan we voor transparantie en hebben we geen geheimen voor onze leden, vandaar de antwoorden in deze nieuwsbrief.

  Waarom moeten de wedstrijdshirts vervangen worden ?

  Twee jaar geleden heeft het bestuur besloten een nieuw wedstrijdshirt te laten ontwikkelen bij Kennemer Intersport vanwege het 100 jarig clubjubileum. Toen we voor het voldongen feit stonden dat Kennemer Intersport ging stoppen, door de verslechterende gezondheid van de eigenaar Hans Kroskinski, heeft het bestuur verschillende offertes opgevraagd bij kledingleveranciers. Alle leveranciers willen graag leveren, mits de wedstrijdshirts vervangen zouden worden in verband met de sponsoruiting op de huidige wedstrijdshirts. Dit was binnen alle offertes geen mogelijkheid ter onderhandeling.

  Welke teams moeten de wedstrijdshirts vervangen ?

  Alle leden die in wedstrijdverband voetballen moeten een nieuw wedstrijdshirt aanschaffen. Voor de duidelijkheid, ook alle keepers, zaalvoetballers, senioren en junioren. Alleen de selectieteams worden voorzien door de club van nieuwe selectiekleding. Als je twijfelt of je in een selectieteam zit, moet je even contacten met je trainer of coördinator.

  Wat zegt het kledingbeleid van DSS voetbal hierover ?

  In het beleid staat niets vermeld over dergelijke extreme situatie waar we als club nu mee worden geconfronteerd.

  Bedrukken we rugnummers op de wedstrijdshirts ?

  Alleen de wedstrijdshirts voor de selectieteams worden voorzien van rugnummers en in veel gevallen met sponsoruitingen. De overige teams kopen de wedstrijdshirts zelf en daar zit geen rugnummer op uiteraard. Vanuit de KNVB is dit ook niet verplicht, aangezien dit de B categorie betreft.

  Hoe komt het dat het DSS wedstrijdshirt gemiddeld duurder is als andere wedstrijdshirts ?

  Het wedstrijdshirt is speciaal ontwikkeld voor het 100 jarig bestaan en deze wedstrijdshirts worden ook speciaal geproduceerd. Door deze speciale opmaak zijn ze duurder. We hebben echter wel voor elkaar gekregen dat ze niet duurder zijn geworden, dan dat ze vroeger bij Kennemer Intersport waren. 

  Wordt Huijg Sport rijk van deze constructie ?

  Uiteraard zal Huijg Sport verdienen aan alle kleding die ze verkopen, ook aan de wedstrijdshirts van DSS voetbal. Echter was de sponsordeal voor DSS met Huijg Sport de beste deal voor de club, dus de leden.

  Wordt DSS voetbal rijk van de verkoop van de wedstrijdshirts of de sponsordeal met Huijg Sport ?

  De sponsordeal met Huijg Sport was de beste deal die we uit alle offertes konden maken. Net als met alle andere sponsorgelden die we per aankomend seizoen genereren, worden deze gelden ingezet voor de gehele club. Voor de duidelijkheid, niet alleen voor de selectieteams.

  Betaalt een selectieteamspeler extra contributie ?

  Ja, een selectiespeler betaalt een extra opslag op de contributie voor de kleding.

  Gaat de contributie omhoog volgend seizoen ?

  Nee, aankomend seizoen blijft de contributie ongewijzigd. Tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) in november gaat het bestuur een voorstel doen om de selectietoeslag te verhogen per seizoen 2022-2023. Wellicht komt er ook een algemene verhoging van de contributie, dat gaan we doormiddel van benchmarking onderzoeken en is nog niet zeker. Hierover kan elk lid meepraten tijdens de ALV.

  Waarom geeft DSS alle leden niet gewoon weer een gratis shirt ?

  Deze investering kunnen we vanuit de club niet doen, zonder daarbij afbreuk te moeten doen aan het beleid. We zullen dan forse bezuinigingen moeten doorvoeren, wat wij niet in het belang vinden van onze leden. Met 1345 spelende leden is DSS een grote club en dat is een te forse investering. ( 1345 x 38 euro = 51110 euro)

  Als je vragen over het beleid hebt, of over de investeringen die we doen, nodig ik je van harte uit om deze vragen tijdens de ALV te stellen.

  Wie bepaalt het beleid bij de club en specifiek deze situatie ?

  Alle beslissingen die de club aangaan worden besproken binnen het bestuur en daarin zoeken we de consensus. Het bestuur bestaat sinds kort uit 7 leden en na de vakantie is ook de functie van vicevoorzitter ingevuld. Hierdoor zijn alle geledingen binnen de club vertegenwoordigd in het bestuur.

  Wat vindt het bestuur van deze situatie ?

  Wij hebben deze situatie nooit zien aankomen en waren ook overdonderd door het besluit van Hans Kroskinski, de eigenaar van Kennemer Intersport. Wat natuurlijk niet wil zeggen, dat we zijn besluit begrijpen en ontzettend met hem meeleven.

  De wedstrijdshirts die we aan de leden cadeau hebben gedaan, hadden nog vele jaren mee moeten gaan.

  De samenwerking met Huijg Sport, in sponsoring en als kledingleverancier is uiteindelijk het beste voor de club, dus ook voor de leden. Dat wil niet zeggen dat we heel goed begrijpen dat een verplichte aankoop van een nieuw wedstrijdshirt vervelend is en rot kan overkomen. Daarbij begrijpen we echt dat je er niet op zit te wachten een nieuw shirt te moeten kopen.

  We hopen met deze nieuwsbrief duidelijkheid gegeven te hebben en mocht je toch nog vragen hebben, kun je contact met mij opnemen.

   

  Namens het bestuur,

   

  Martijn Egner Voorzitter DSS voetbal.

  voorzitter@dssvoetbal.nl

  0683404304