• Ton van Lieshout (63) overleden

  Vanmorgen vroeg (zaterdag 15 december)  is Ton van Lieshout op 63-jarige leeftijd overleden. Ton is ruim 40 jaar lid geweest van DSS en was trouw supporter van vlaggenschepen DSS Voetbal en DSS Honk- en softbal.

  Ton werd in september 1976 lid van DSS Voetbal en kwam te spelen in een van de seniorenteams. Dat heeft hij vele jaren gedaan. Later was hij een veel gevraagde scheidsrechter op het Pim Mulier. Zo heeft hij ook regelmatig wedstrijden van zijn drie zonen (Johan, Arian en Marco) gefloten.

  De laatste jaren maakte Ton ook deel uit van het zondag bestuursdiensten team.

  Een van de andere verdiensten van Ton was dat hij jarenlang de vaste dinsdagavond barman was.

  Zelf ken ik Ton heel goed omdat hij voor de stichting Clubhuis DSS gedurende vele jaren heel veel zaken behartigde. In zijn takenpakket zaten onder andere reparatieklussen, zoals het wekelijks verhelpen van schade in kleedkamers, en het na het voetbal seizoen controleren, en indien nodig vervangen, van doelnetten, en het onderhoud van de doelen. Ook hielp hij mee met het ophangen van reclame borden en doeken. Grotere reparatie worden uitbesteed, maar vooraf eerst besproken met Piet Howell als hoofd technische dienst.

  Voor wat betreft onderhoudswerk was Ton vaak aanwezig wanneer monteurs of controleurs van diverse servicebedrijven langs kwamen (zoals Tapwacht, Brandbeveiliging, ongedierte bestrijding en diverse elektrotechnische bedrijven).

  Vele jaren heeft Ton bestellingen gedaan en afgehandeld en heeft hij het   Uitgiftepunten Honk ??en Softbal bevoorraad.

  Ik kijk terug op een samenwerking met Ton die soms moeizaam kon zijn, maar waar ik uiteindelijk steeds met plezier op terug kon kijken. Met het wederzijds tonen van respect zijn vele organisatorische hobbels genomen.

  Namens de hele DSS gemeenschap wens ik nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

  Marc Vooges, voorzitter stichting Clubhuis DSS