• Aftrapbijeenkomst ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal

  Aftrapbijeenkomst ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal

  De komende drie jaar gaat DSS structureel werken aan versterking van het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de vereniging en de regio.

  Dat doen we met gerichte ondersteuning vanuit de KNVB en in samenwerking met andere verenigingen. Samen met nog 25 verenigingen hebben we de samenwerking afgelopen vrijdag officieel afgetrapt. Namens onze vereniging waren Hesdey Tevreden, Marcel Scheefhals en Bob Schouten aanwezig.

  Binnen het ‘ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal’ gaan we werken aan de positionering van het vrouwenvoetbal binnen de vereniging, een verenigingsorganisatie die beter is afgestemd op vrouwenvoetbal en de kwaliteit van het meiden- en vrouwenvoetbal. We hebben de dit seizoen al een heel traject doorlopen, met onder andere een analysegesprek.

  De komende drie jaar gaan we met begeleiding en gerichte ondersteuning vanuit de KNVB het meiden- en vrouwenvoetbal binnen de vereniging en de regio naar een hoger plan tillen. Om deze kwaliteitsimpuls vorm te geven, zijn we gestart met het opstellen van een ‘ontwikkelagenda’.

  Daaruit kwam onder andere dat we aan de slag gaan/moeten met diverse thema’s zoals;
  ?? Ieder zijn/haar talenten: strategie, middelen, activiteiten
  ?? Positioneren als instroom- en doorstroomclub in de regio.
  ?? Zichtbaarheid (intern) verbeteren/ betere integratie met de mannenafdeling
  ?? Verbinding meiden met de vrouwen
  ?? Meer vrouwen in kaderfuncties

  De komende maanden gaan we samen met de KNVB bekijken hoe het ondersteuningstraject er precies uit gaat zien.

  Kijk voor een verslag van de bijeenkomst op https://www.knvb.nl/??/aftrapbijeenkomst-ontwikkelingsprogra??

  Voor meer informatie over het ontwikkelingsprogramma en een overzicht van de andere deelnemende verenigingen kun je kijken op https://www.knvb.nl/??/on??/versterken-van-vereniging-en-regio