• Nieuwe trainer Vrouwen 2 Paul van Steijn

  Interview met de nieuwe trainer Vrouwen 2 Paul van Steijn.

  Hoe lang ben je al werkzaam als trainer bij DSS?

  Ik ben nu ongeveer een jaar of 9 actief als trainer bij DSS. Ik ben begonnen bij de jongste jongens jeugd maar ben na een jaar over gestapt richting de meiden/vrouwen afdeling.

  En als voetballer?

  Als voetballer ben ik ongeveer een jaar of 12 lid van DSS. Begonnen bij de F-pupillen en tot op heden speler/trainer van de heren selectie.

  Wat is de reden dat je voor de vrouwentak hebt gekozen

  Ik ben al op vrije jonge leeftijd bij de vrouwenafdeling gekomen door Wies. Waarom ik er gebleven ben is omdat je de meiden op het voetbalveld hele grote stappen ziet maken. Ik vind het leuk om de meiden te zien groeien en uiteindelijk, zo als dit seizoen, er een aantal in vrouwen 1 te zien spelen.

  Wat is de reden dat je voor de senioren hebt gekozen

  Persoonlijke ontwikkeling vind ik belangrijk en ik denk met de huidige trainers die bij de senioren bezig zijn dat mijn ontwikkeling zeker vooruit gaat. Daarnaast is het een jonge selectie waar nog veel te leren valt.  

  Wat vind jij bijzonder aan het trainen/coachen van vrouwen?

  Het bijzondere/leuke aan het trainen en coachen van meiden vind ik dat je de meeste meiden heel snel ziet ontwikkelen.

  Wat is het grootste verschil tussen trainen mannen en vrouwen, je hebt immers beide getraind

  Het grootste verschil is dat het tempo bij de mannen hoger ligt dan bij de vrouwen. Maar ik denk dat op de moment de band buiten het veld sterker is bij de vrouwen dan bij de mannen. Verder heeft elke tak z’n voor en nadelen.

  Hoe kijk jij naar komend seizoen en wanneer is komend seizoen voor jou geslaagd?

  Komend seizoen wordt in mijn ogen een jaar waar in we weer veel ontwikkeling gaan zien bij zowel de speelster als trainers. Het seizoen is voor mij geslaagd als we promoveren of in ieder geval nacompetitie voor promotie behalen.

  Wat vind je belangrijk als je kijkt naar een team?

  Ik vind het belangrijk dat een team ook echt als een team functioneert. Het is belangrijk dat meiden met en voor elkaar willen werken en door het vuur willen gaan. Als iedereen dit doet dan komen de prestaties van zelf.

  Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd? (muziek, rituelen, etc.)

  Voor mezelf ga ik elke wedstrijd het zelfde in. Uiteindelijk moet het team het op het veld laten zien. Hoe wij het team voorbereiden? Dat begint al in de trainingsweek. Voetbal doe je niet alleen op zaterdag maar ook op de trainingen voor de wedstrijd. Als je daar goed bezig bent lukt het vaak op zaterdag ook. Voor de wedstrijd doen we niets speciaals. In de kleedkamer de meiden hun ding laten doen met een muziekje erbij en verder een normale voorbespreking. Tussen de warming-up en de wedstrijd nog een kleine motiverende boost geven en dan het veld op.

  Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?

  Ik probeer altijd de verbeterpunten uit een wedstrijd te halen. Zowel bij winst als verlies is er altijd iets te verbeteren. Wij kijken wat er fout ging en proberen dat in de trainingsweek daarop weer te verbeteren.

  Wat zijn je persoonlijke ambities?

  Zelf wil ik uiteindelijk eind verantwoordelijk zijn voor een 1ste elftal. Of het bij de vrouwen of bij de mannen is maakt me niet zo veel uit.

  Welke 3 momenten uit jouw carrière blijven jou als trainer het meeste bij?

  - De bekerfinale met de meisjes C-junioren. De reis er naar toe, de dag zelf, en het feest(ondanks het verlies) daarna was fantastich.

  - Een jaar laten zijn Daan en ik met de C-junioren voorjaarskampioen geworden tussen de jongens. Dat was een super hoogtepunt van een goed seizoen!

  - Het reeds gehaalde kampioenschap met de meiden onder 19-1 in de hoofdklasse B. Een seizoen met heel veel arbeid van de groep in combinatie met heel veel plezier. Plezier met prestatie is de basis voor succes!

  Wat zou je nog kwijt willen over het voetbal bij DSS?

  We zijn bij DSS goed bezig met de ontwikkeling van zowel speelsters als trainers. Het niveau bij alle teams gaat met stappen voorruit en komen daardoor als vereniging op een steeds hoger niveau. Ook buiten de velden is het heel gezellig bij DSS waardoor iedereen er graag komt.