• Voetbalspullen voor Mali

  Doneer een voetbal of sportshirt aan voetbalcoaches in Mali!

  Heb je thuis nog een voetbal of sportshirt liggen, dat je eigenlijk niet meer gebruikt? Doneer ze aan deze sport- en voetbalcoaches in Mali, zodat ze weer leuke sportlessen kunnen geven in hun buurt, mèt materialen!


  Over het sportproject
  In 2016 ben ik twee keer naar Mali geweest. Samen met een gymdocent trainden we 60 buurtsportcoaches in de hoofdstad Bamako en provinciestad Ségou. Zij geven weer wekelijks een sportles aan - bij elkaar zo’n - 1.500 kinderen en jongeren in hun wijk.

  Sporten is natuurlijk leuk en gezond. Maar je leert meteen ook allerlei vaardigheden door te voetballen, zoals samenwerken als team: elkaar helpen en goed communiceren, en leidinggeven als coach.

  En natuurlijk ook voor meiden: "Gisteren na de training, was ik buiten aan het basketballen. Kinderen riepen: ‘Dat is toch niet voor meisjes!’ Maar ik zei: ‘Natuurlijk wel!’ en speelde verder." (Miriam, sportcoach in Ségou)


  Voetbalspullen doneren
  Met het doneren van spullen die jij niet meer nodig hebt, doe je de coaches van het project een groot plezier! Zorg er wel voor dat de spullen die je doneert nog een beetje mooi en een tijdje bruikbaar zijn.

  Voor wie? Buurtsportcoaches (m/v tussen de 18 en 25 jaar)
  Wat? Voetballen, sportshirts, maar ook platte pionnen, lintjes of hesjes zijn welkom!
  Hoe? Stop je spullen in de ‘Donatiekist voor Mali’ die in het clubgebouw staat.
  Dat kan tussen maandag 19 februari (20u) en maandag 5 maart (21.30u).

  Half maart reizen 2 collega’s van mij naar Mali en zij nemen allebei een tas (à max. 10 kilo) met sportmaterialen mee voor deze jongens en meiden.

  Alvast veel dank voor jullie hulp!
  Inemarie (voetballende moeders)