• Welkom bij DSS! Door Samenspel Sterk, al meer dan 100 jaar! DSS staat voor SPORT! S portiviteit lezier penheid espect eamgeest  P O R T Wat allemaal in 1919 begon door een paar Haarlemsche jochies Onze vrouwenafdeling behoort tot de grootste van Nederland! Ook zo'n zin om bij DSS te voetballen? Klik hier voor een gratis proefles >>
 • DSS Voetbal in de media

  Regelmatig verschijnt DSS Voetbal in de media. Op deze pagina vind je een samenvatting van de belangrijkste artikelen. Heb je ook iets gezien wat zeker het vermelden waard is. Stuur een foto of een link van het artikel naar communicatie@dssvoetbal.nl. 

 • Corina Dekker is volgend seizoen de nieuwe trainster van topklasser DSS-vrouwen. Zij volgt Marelle Worm op die na drie seizoenen vertrekt naar Telstar.

  In de afgelopen jaren was ze hoofdtrainer bij VV Alkmaar. Dekker krijgt van het bestuur DSS de opdracht mee om van de ploeg een stabiele topklasser te maken. ,,Na een kleine break als trainster te hebben gehad, heb ik super veel zin om weer aan de slag te gaan met een team. Deze club en deze groep meiden stralen veel plezier uit en hebben absoluut de wil om op voetbalgebied stappen te zetten en ik wil daar onderdeel van zijn.”

  Lees het hele item

 • Martijn Egner, voorzitter van voetbalclub DSS schrok -net als de rest van Nederland- van het nieuws over het grensoverschrijdend gedrag van Marc Overmars, (inmiddels afgetreden) technisch directeur bij Ajax. Het Haarlemse DSS heeft een grote damesvoetbal-afdeling en heeft deze problematiek al langer op de agenda staan, zo vertelt Egner aan presentator Ruth Oei tijdens de uitzending van Haarlem Vandaag.

  Beluister het fragment

 • Nieuwflits Verenigingsadvies | SportSupport

  Acceptatie LHBTIQ+ vanzelfsprekend

  In gesprek met Martijn Egner, VZ DSS voetbal

  De acceptatie van homoseksualiteit binnen de sport, in het bijzonder het voetbal, is regelmatig onderwerp van gesprek – in negatieve zin.

  Ook van anderen uit de ‘LHBTIQ+-gemeenschap’ komt nogal eens het signaal dat zij lang niet altijd een veilig (sport)klimaat ervaren. Bij DSS voetbal vinden ze dat echter al jarenlang de normaalste zaak van de wereld.

  Lees het hele artikel in de Nieuwsflits | SportSupport

 • Trouw - 07-05-2021

  Sportverenigingen houden ondanks corona het hoofd boven water. ‘Mensen worden bijna donateur van hun vereniging. De financiële impact valt daardoor mee’

  Voorzitter Martijn Egner

  "Ik heb altijd geleerd dat je in een crisis moet investeren" DSS voetbal, Haarlem

  “In de tweede lockdown speelden bij ons de 74 jeugdteams onderling in de ‘coronaleague’, met poules van zes teams. Dat ging goed, maar helaas hebben we ook meegemaakt dat er besmettingen waren, waardoor we voor Pasen alle wedstrijden voor spelers tot dertien jaar hebben afgelast.

  Ouders moesten tijdens de wedstrijden buiten het complex wachten. We hadden poortwachters neergezet die moesten vragen waarom een volwassene op het..." lees alles op Trouw.nl...

 • Kennemer Dagblad - 24-12-2020

  Het jaar van Marisa Olislagers

  Dat vrouwenvoetbal “hot” is sinds de successen van de Oranje Leeuwinnen is een understatement. En we hoeven ons geen zorgen te maken want achter de huidige gouden generatie staan ook alweer een groot aantal talenten klaar. Eén van hen is Marisa Olislagers. De twintigjarige Noord-Hollandse, afkomstig uit Santpoort-Zuid, speelt sinds dit seizoen bij FC Twente. Bij haar voormalige club DSS in Haarlem gingen wij een vraaggesprek met haar aan.

  We zijn nu bij DSS waar eigenlijk de basis is gelegd voor je voetballoopbaan. Hoe is dat?

  ‘Best wel gek, ik ben een tijd niet geweest terwijl ik hier vroeger bijna elke dag kwam, maar het voelt nog steeds vertrouwd. Overigens ben ik niet bij DSS begonnen, maar ik startte op mijn 8e bij de F-jes van BVC Bloemendaal. Via klasgenootjes hoorde ik dat DSS al veel verder was op het gebied van meidenvoetbal en na een eerste training ben ik na dat eerste seizoen hier gekomen en uiteindelijk zes jaar met enorm veel plezier gespeeld.’

   Bekijk het hele artikel op de website van het Kennemer Dagblad

  © foto DP Sportfotografie

 • De Telegraaf - 29-08-2020

  Logistieke puzzel rond het veld

  De start van het Nederlandse amateurvoetbal dit weekend betekent een gigantische logistieke operatie. Ruim een miljoen KNVB-leden gaan de velden weer op, met in hun kielzog een leger van honderdduizenden, vaak wat oudere vrijwilligers. Hoe zorgen clubs ervoor dat dit in tijden van corona veilig en verantwoord gebeurt?

  Ja, de beslissing om te stoppen was met bloedend hart, ik kom hier al zestig jaar en wil anderen zo graag een mooie dag bezorgen.” Henk Maurits (75) zucht. Afgelopen zondag besloot hij er de brui aan te geven als bestuursassistent bij de honderdjarige Haarlemse voetbalclub DSS, uit angst voor corona. „Toen er de afgelopen weken (oefen)wedstrijden gespeeld werden, was het zó druk op het terrein”, vertelt hij. „En ondanks alle voorzorgsmaatregelen hielden weinigen zich eraan. Mensen hingen bij elkaar en stapten zo de bestuurskamer binnen. Ik moest zelfs een zwetende scheidsrechter die over me heen hing wegduwen.”

  Download het hele artikel als PDF. 

  © foto Matty van Wijnbergen

 • KNVB media - 25-06-2020

  Positionering vrouwen maakt van DSS een echte familieclub

  Het is hard gegaan bij DSS. Rond 2004 begon de in 1919 opgerichte vereniging voorzichtig met een aparte afdeling meiden- en vrouwenvoetbal. Zestien jaar later is die aparte afdeling volledig in de verenging geïntegreerd. "Meiden- en vrouwenvoetbal verdient net zoveel aandacht als mannenvoetbal", zegt voorzitter Aart Louwrier. Het eerste vrouwenelftal promoveerde dit seizoen ondanks de coronastop naar de topklasse, op basis van een periodetitel en de gedeelde eerste plaats na vijftien wedstrijden.

  Kartrekkers zijn belangrijk en Bob Schouten is zo'n karttrekker. Als voormalig speler kwam hij terug bij zijn oude vereniging toen zijn dochter met een aantal vriendinnen wilde voetballen. Op dat moment speelden er in de jeugd alleen nog een paar meiden mee in jongensteams. "We zijn destijds gestart met twee één pupillenteam voor meiden", weet hij nog. Dat werden er snel meer. "De afdeling werd groter en groter en al snel werden we een eigen afdeling binnen DSS."  De meiden- en vrouwentak was zowel op bestuurlijk niveau als voetbaltechnisch apart georganiseerd. Schouten was zelf voorzitter van de vrouwenafdeling.

  Lees het hele artikel op de website van de KNVB.

 • Haarlems Weekblad - 25-06-2020

  Bondscoach Sarina Wiegman verrast DSS met ING sponsorcontract

  Voetbalclub DSS werd dinsdag 23 juni tijdens een online bijeenkomst met andere voetbalclubs verrast door Sarina Wiegman. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen, en sinds 14 februari 2020 ambassadeur voor meiden- en vrouwenvoetbal, kondigde samen met Steven Sedee, manager sportsponsoring ING, aan dat de voetbalclub een driejarig sponsorcontract krijgt van ING.

  DSS krijgt dit contract, omdat zij net als bijna tweehonderd clubs dit voorjaar een plan heeft ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen hun vereniging. Op basis van dit voorstel is DSS door de jury geselecteerd als één van de zestig clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat. ING en de KNVB willen zo samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen. 

  Bekijk het hele artikel op de website van het Haarlems Weekblad.

   

   

 • Haarlems Dagblad - 11-06-2020

  Voetbalsters van DSS volgend seizoen op hoogste amateurniveau actief


  Geen kampioensduel, geen wedstrijdspanning maar wel ongekende euforie afgelopen week bij het eerste vrouwenelftal van DSS. De selectie van trainer Marelle Worm promoveerde na groen licht van de KNVB toch naar de topklasse.

  De ploeg stond in de hoofdklasse gedeeld eerste na vijftien duels en had al een periode op zak. „Dit is dus meer dan terecht”, concludeert aanvoerster Jacintha Steinmetz. „We speelden een sterk seizoen. Het is niet helemaal het feestje waar je op hoopt maar we hebben het op de maandagtraining uitgebreid gevierd met champagne.”

  Lees het hele artikel op de website van het Haarlems Dagblad.

 • Quizzen in quarantainetijd - 23-04-2020

  Geen voetbal? Dan hangen we toch gewoon 25 knijpers in ons gezicht? Ook leuk, zo dachten de vrouwen van DSS


  Ze mogen dan niet met elkaar op het veld staan, de vrouwen van DSS 1 blijven hecht. Trainer Marelle Worm houdt haar meiden betrokken met ludieke opdrachten en sportieve uitdagingen.

  DSS had half maart nog alle kansen op het kampioenschap. In de hoofdklasse had het evenveel punten als Saestrum, maar moest het de koploper voor laten gaan op de ranglijst vanwege een minder doelsaldo. Dat de titelstrijd moest worden opgegeven, noemt Worm ’jammer, raar en zuur, maar wel begrijpelijk.’

  Lees het hele artikel op de website van het Haarlemsdagblad

 • Haarlems Dagblad - 04-03-2020

  Vizier op topklasse bij ’vrouwending’ DSS; Geneviève Maartens was lekker op dreef bij Haarlemse voetbalsters


  De vrouwen van hoofdklasser DSS zijn nog altijd op koers om de gedroomde doorstoot te maken naar de topklasse. Afgelopen zaterdag werd de lastige uitwedstrijd tegen Berkel gewonnen.

  Aanvalster Geneviève Maartens had met drie goals een groot aandeel in de 3-5 zege. „Geen wereldgoals, maar stuk voor stuk belangrijke doelpunten”, typeert de 19-jarige Maartens haar twee gelijkmakers en de 3-5 die de partij definitief in het slot gooide. De speelster die over beide flanken zwerft heeft een voornaam die niet bij iedereen even makkelijk uit de mond rolt.

  Lees het hele artikel op op de website van het Haarlems Dagblad.

 • Haarlems Dagblad - 01-03-2020

  Vrouwen DSS nog steeds aan kop na thriller in Berkel en Rodenrijs: 3-5 winst


  De vrouwen van DSS zijn na de veertiende speelronde nog steeds koploper in de hoofdklasse. Bij Berkel boekte de ploeg van trainer Marelle Worm een moeizame 3-5 zege.

  De overwinning kwam pas in de laatste tien minuten tot stand. Aan Haarlemse zijde was Genevieve Maartens de speelster van de wedstrijd met drie treffers.

  Middenmoter Berkel liet DSS niet in het vertrouwde spel komen en daardoor hadden de bezoekers veel moeite ondanks het vele balbezit. Twee keer liep DSS in de eerste helft tegen een achterstand aan. Maartens maakte voor de thee haar eerste doelpunt (1-1).

  Lees het hele artikel op de website van het Haarlems Dagblad

 • Haarlems Dagblad - 21-02-2020

  Peter Vink uit Haarlem is 80 jaar oud en al 70 jaar lid van DSS: ’Jonge mensen geven energie’


  Vorig jaar bestond honk-, softbal- en voetbalclub DSS (Door Samenspel Sterk) 100 jaar. Als er iemand is die veel kan vertellen over de geschiedenis van deze omnivereniging is dat Peter Vink wel. De vandaag 80 jaar geworden Haarlemmer is immers al liefst 70 jaar lid en 60 jaar vrijwilliger bij de club, die tegenwoordig ’huist’ op het Pim Mulier sportpark.

  „Toen ik me als 10-jarig jongetje had aangemeld, speelden we op de plek waar nu HBS hockeyt in Bloemendaal. Ik woonde vroeger in Haarlem-Noord. Mijn buurman was lid van TYBB; zij speelden waar nu Onze Gezellen zit. Hij vroeg me lid te worden bij de club. Mijn moeder wilde net beginnen met het breien van zwart-gele kousen, toen bekend werd dat TYBB naar Schalkwijk ging verhuizen. Dat was te ver weg, dus dat ging niet door. Daarna ben ik bij DSS terecht gekomen, in beginsel als voetballer.”

  Lees het hele artikel op de website van het Haarlems Dagblad.

  © foto United Photos/Toussaint Kluiters

 • Haarlems Dagblad - 02-09-2020

  Loorbach langer bij BSM,
  Akchich blijft aan bij DSS


  De trainer van de vierdeklasser is bezig aan zijn tweede seizoen bij de club. Bestuur en trainer zijn overeengekomen om ook volgend seizoen verder te gaan. BSM draait momenteel goed mee in de subtop en staat op een vierde plaats. ,,Toen ik begon, streed BSM altijd tegen degradatie. We wilden een stabiele vierdeklasser worden. Nu dat is gelukt, willen we de lijn graag doorzetten. Ik ben blij dat we volgend seizoen verder kunnen gaan met de huidige koers. We hebben een goede groep spelers”, aldus Loorbach.

  Iliass Akchich gaat volgend jaar zijn vierde seizoen in bij DSS, de nummer zeven van de vierde klasse. ,,Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij DSS, de vernieuwde visie en het technische beleid zijn uitstekend”, aldus de trainer. Trainer en bestuur hebben de ambitie om volgend seizoen mee te strijden om promotie naar de derde klasse.

  © foto DSS Voetbal

 • Haarlems Dagblad - 09-02-2020

  DSS dames maakt geen fout tegen Barendrecht en schudt concurrent tijdelijk af


  DSS zette Barendrecht op de ranglijst op een ruimere achterstand na de 2-1 zege in eigen huis. Overigens is het door de vertekende stand wel heel spannend in de top zes. DSS blijft nog steeds koploper.

  Na het teleurstellende gelijkspel tegen laagvlieger Reiger Boys vorige week wilde DSS weer drie punten aan het totaal toevoegen. Ondanks een ijzersterk eerste uur nam de thuisploeg maar geen afstand van de bezoekers. ,,Daardoor brachten we onszelf een beetje in de problemen”, blikte trainer Marelle Worm terug. ,,We hadden voldoende kansen om uit te lopen naar een rustgevende marge, maar die kwam er niet.”

  Worm zag dat DSS na een weggewerkte vrije trap op voorsprong kwam nadat Anna van de Vlist de bal aannam en van afstand langs de keeper poeierde. DSS bleef sterker, drong aan en kreeg loon naar werken.

  Lees het hele artikel op de website van het Haarlems Dagblad.

 • Haarlems Dagblad - 02-02-2020

  DSS heeft slechts een kwartiertje nodig om Onze Gezellen te verslaan


  Met speels gemak bewoog DSS zich door de verdediging van de thuisploeg. Na terugleggen van Job van den Dries wist Bas van Dijk al in de derde minuut gemakkelijk binnen te schieten.

  Nog geen drie minuten later gaf Van Dijk de assist op de aangever van de vorige goal. In nagenoeg hetzelfde scenario schoot Van den Dries raak. Onze Gezellen moest zondagmiddag wakker worden geschud. Na een slap begin van de thuisploeg, kreeg middenvelder Tim Jansen het in de veertiende minuut op zijn heupen. Een dribbel vanaf links waarbij meerdere DSS-verdedigers gepasseerd werden rondde Jansen vakkundig af door laag in de linkerhoek de aansluitingstreffer te maken.

  Het leek een doelpuntrijke wedstrijd te worden toen DSS in de twintigste minuut een penalty kreeg en Hidde Pel voor de 1-3 tekende. Wat volgde was een wedstrijd waarin DSS tevreden leek en Onze Gezellen niet bij machte was het doel te vinden. Zelfs in de tweede helft nadat Kevin Creemers met twee keer geel van het veld was gestuurd kwam het leven niet terug in de wedstrijd.

  Lees het hele artikel op de website van het Haarlems Dagblad

  © Foto united photos / rob van wieringen

 • Haarlems Dagblad - 26-01-2020

  Vrouwen DSS trots aan kop van hoofdklasse


  DSS is de trotse koploper van de hoofdklasse na de 2-1 zege op Oranje Nassau. Ook de eerste periode stond op het spel waarbij er nog drie ploegen met die titel aan de haal konden gaan. Het was dus DSS dat zich als eerste heeft verzekerd van nacompetitie.

  In een spannende confrontatie kwam DSS als eerste op het scorebord. Anna van der Vlist maakte de 1-0 waarna de bezoekers uit een corner de 1-1 scoorden.

  In de negentigste minuut was de climax compleet met de winnende treffer van Marina Benacchio. ,,Nog nooit won deze ploeg van Oranje Nassau dus dat hebben we ook meteen rechtgezet. Zeker op basis van de tweede helft was dit een terechte zege”, analyseerde Worm de overwinning. DSS staat twee punten voor op RCL.

 • Haarlems Dagblad - 01-12-2019

  BSM maakt einde aan zegereeks van DSS


  „Eindelijk, mijn eerste goede wedstrijd van het seizoen”, zei BSM-aanvaller Dillen van der Aar na afloop van het duel tegen DSS. Hij scoorde tweemaal in het met 5-1 gewonnen duel.

  Van der Aar was blij met zijn inbreng. Voor dit seizoen had hij twee jaar geen selectievoetbal gespeeld en de stap naar het eerste was groter dan verwacht. „Acht doelpunten bij de zaterdag 5e klasse reserves, zijn minder mooi dan deze twee.” Het tweede doelpunt van de middag van Van der Aar was een intikker nadat DSS-doelman Kapitein de bal losliet op een schot van Stijn de Krijger.

  Lees het hele artikel op de website van het Haarlems Dagblad.

  © Foto United Photos/Rob van Wieringen

 • Haarlems Dagblad - 17-11-2019

  Vrouwen DSS laten winst in blessuretijd onnodig glippen


  DSS speelde zaterdagmiddag met 1-1 gelijk tegen Berkel. Door de remise heeft DSS de eerste plek op de ranglijst moeten afstaan aan RCL.

  Met het woest uitgetrokken shirt in de hand, vuur in de ogen en een verwrongen gelaat sprintte aanvoerder Jacintha Steinmetz na het laatste fluitsignaal zonder een woord te zeggen richting kleedkamer. De deur werd met een dreun dicht gesmeten. Even later voegde Genevieve Maartens het voorbeeld van haar captain. De hengsels van de deur bleven opnieuw net aan op hun plek. De woede van het duo was begrijpelijk. DSS had zojuist in blessuretijd de winst weggegeven tegen laagvlieger Berkel, terwijl een 5-0 overwinning niet overdreven zou zijn geweest. Ook coach Marelle Worm was van slag. ,,Hier word ik chagrijnig van.”

  Lees het hele artikel op de website van het Haarlems Dagblad

  © Foto United Photos/Rob van Wieringen

 • Haarlems Dagblad - 11-10-2019

  DSS sluit weer aan bij grote middenmoot na zwaarbevochten zege bij Geel Wit ’20


  DSS klampte na de tweede zege op rij weer aan bij de rest van de brede middenmoot. De 1-3 zege bij Geel Wit ’20 was dus ook heel hard nodig.

  De valste start van DSS aan het seizoen zal de formatie van trainer Illiass Akchich nog wel even blijven achtervolgen. Iedere misstap heeft meteen gevolgen, want WSV ’30 en RCH staan al vele stappen verder op het spelbord van de vierde klasse.

  En dat is wel waar de ploeg ook dacht te staan qua selectie. Niet dat het spel in de eerste competitieduels goed was, maar de gemiste kansenregen en het daaropvolgende gelijkspel thuis tegen Knollendam hielp ook niet mee. Het is nog steeds het enige punt van Knollendam.

  Lees het hele artikel op de website van het Haarlems Dagblad

 • In de media historie

  Naast de huidige media heeft DSS Voetbal een grote historie. Onderstaand een verzameling van opmerkelijke artikelen uit de geschiedenis van DSS.  

 • Haarlem's Dagblad - 23-04-1923

  De eerste uitslag die we hebben kunnen terugvinden in alle archieven gaat terug naar 23 april 1923. Ruim 3 jaar na de oprichting werd helaas verloren van TZB. DSS Voetbal was toen nog bekend onder de eerste naam SDS (Sterk Door Samenspel), kort daarna is dit veranderd naar DSS (Door Samenspel Sterk). 

 • Haarlem's Dagblad - 09-02-1925

 • Haarlem's Dagblad - 22-02-1936

 • Nieuwe Haarlemsche Courant - 10-09-1962

 • Haarlems Dagblad - 03-04-1974

 • Haarlems Dagblad - 07-10-1979

 • Haarlems Weekblad - 04-06-1988

 • Haarlems Dagblad - 17-05-1990

rfwbs-sliderfwbs-slide