• Bondscoach Sarina Wiegman verrast DSS met ING sponsorcontract

  ING vroeg om een overtuigend plan om het meiden- en vrouwenvoetbal een impuls te geven. Inzet: een lucratief driejarig sponsorcontract van maximaal € 5.000 per jaar. DSS krijgt het hoogste bedrag! We zijn hier erg blij mee.

  Dinsdagavond 23 juni was de live uitzending met de ING en Sarina Wiegman (bondscoach Nederlands vrouwenelftal) waarin het goede nieuws werd verteld aan 60 amateurclubs. Als enige club mochten we ons voorstel toelichten aan 800 voetballiefhebbers in heel Nederland. De ING heeft veel waardering voor onze aanpak. We hebben de focus gelegd op concrete doelstellingen: groei, behoud en opleiding van vrouwelijke leden en staf. Ook hebben we invulling gegeven aan stimulering van gemengd voetbal.  

  In gesprek met bondscoach Sarina Wiegman

  De voetbalclub ontving een uitnodiging van ING om dinsdag 23 juni deel te nemen aan een online bijeenkomst waarin goed nieuws aangekondigd zou worden. Tijdens deze bijeenkomst vertelde Sarina Wiegman vervolgens aan DSS en 59 andere clubs het mooie bericht dat ze een sponsorcontract kregen. Voorzitter Aart Louwrier; “Een geweldige en sympathieke manier om te horen dat de pitch van DSS is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aan kunnen gaan. Met het sponsorgeld gaan wij een campagne inrichten om meer meiden en vrouwen enthousiast te maken om te komen voetballen bij onze mooie club. We willen ook meer vrouwelijke trainers en bestuurders aantrekken wat een enorme bijdrage levert aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal”. Tijdens de bijeenkomst was er ruimte om vragen te stellen aan de bondscoach. Zij bedankte de clubs dat zij zich hard maken om het meiden- en vrouwenvoetbal de aandacht te geven die het verdient. Sarina Wiegman; “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken”.

  KNVB en ING zetten zich samen in om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen

  Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. De komende vijf jaar werken de KNVB en ING gezamenlijk aan een groei van 25% naar 200.000 vrouwelijke KNVB-leden en 25% meer vrouwelijk kader bij amateurclubs. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient. DSS is een van de clubs die met hun pitch laat zien dat ze het meiden- en vrouwenvoetbal een warm hart toedragen en echt willen laten groeien. De motivatie en passie spat er vanaf en wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hier aan kunnen bijdragen”.

  Dank aan de ING voor deze mooie kans. We pakken deze met beide handen aan. Ook partner worden van DSS? Stuur een mail aan: partners@dssvoetbal.nl voor meer informatie.  

rfwbs-sliderfwbs-slide