• Gezondere Sportkantine

  DSS gaat voor het bronzen certificaat van de Gezondere Sportkantine. 

  DSS luistert naar ideeën van leden. Zo zijn we een tijd geleden overgegaan naar een rookvrije accommodatie en bespreken we duurzame energie oplossing waaronder zonnepanelen.

  En vanaf begin april wordt ons aanbod in ons clubhuis uitgebreid met diverse gezondere producten. Want gezondheid gaat niet alleen over sporten, gezonde voeding is een verlengstuk hiervan.

  Wij hopen dat de ouders en kinderen die hier sporten of toeschouwer zijn en iets lekkers willen dit nu ook vinden bij DSS. Zo kun je een volkoren broodje bestellen, yoghurt, een reep met minder suikers of fruit.

  Enthousiaste ouders

  Diverse betrokken ouders hebben hun schouders gezet onder dit project en voorstellen gedaan een aantal producten in het clubhuis te introduceren. Enkele soorten chips zijn vervangen door popcorn en diverse zichtbare drankjes bevatten minder suikers. Daarnaast staat er een koelvitrine (gesponsord door Zorg & Zekerheid)  naast het koffiezetapparaat met een aantal gezonde keuzes. Op de bar staat een fruitschaal en bij de klapdeuren staat een gratis watertappunt dat door SportSupport en Team:Fit is aangeboden. Sporters kunnende hele dag makkelijk en gratis water tappen en drinken.

  Door de aanpassingen is certificering binnen handbereik. Een bronzen certificaat betekent dat naast iedere productgroep in kantine een gezonder alternatief wordt aangeboden. Verder is de bijvangst dat je omzet stijgt.

  Vanaf zaterdag 6 april gaat bij DSS het gezonde clubhuis van start en zijn de verschillende producten te verkrijgen. Komt u ook even langs?

   

  We zijn benieuwd naar reacties.