• Rik en Gijs Boellaard winnen DSS vakantie fotowedstrijd

  Twee jongens in DSS-shirt in de sneeuw, een jongen die in zijn tentje slaapt op een DSS-bal, en een jongen met een witte muis in zijn DSS-mok. De vakantiefotowedstrijd van DSS leverde een aantal verrassende inzendingen op. Het hadden er voor de jury nog wel wat meer mogen zijn, maar drieëntwintig vakantiefoto’s is voor een eerste keer geen slecht resultaat. In bijna alle foto’s die werden ingestuurd was het rood-groen van DSS terug te vinden. Jongens en meisjes in DSS-shirts in landen als Kroatië, Italië, Denemarken en in eigen land. Dichtbij op het eigen Pim Mulierterrein, in het Ajaxstadion, langs een meertje, een kartcircuit of heel hoog in de bergen, overal kwamen de foto’s vandaan.

  Het was dan ook geen makkie voor de jury (foto- en filmjournalist Henk Maurits van DSS en Hans Kroskinski, de man van Intersport Kennemer) om een keuze te maken en de 3 beste foto’s eruit te pikken. Daarbij was wel een voorwaarde dat op de een andere manier “DSS” op de foto zichtbaar moest zijn. Een opdracht waar de meest deelnemers zich keurig aan hebben gehouden, al dan niet met de hulp van vaders en moeders.

  Winnaars

  Bij het beoordelen van de foto’s door de jury sprongen twee foto’s van de tweeling Rik en Gijs Boellaard er al direct uit. Ze waren het letterlijke hoogtepunt van de inzendingen. Twee jongens in DSS-shirt met (figuurlijk) hun hoofd in de wolken op de top van een berg. Een topprestatie en een stoere sportfoto die ons aanspoort om in het komende seizoen ook bij het voetballen de top te bereiken. Daarom is de foto van Rik en Gijs op de bergtop door de jury gekozen als beste vakantiefoto en winnaar van de “Ajax-bal” met handtekeningen van alle Ajax-spelers.      

  De tweede prijs is voor Eva Hikspoors met een foto van haarzelf en haar hond aan de rand van een meer.  Een hele lieve, aandoenlijke vakantiefoto van Eva zelf en haar hond met een DSS-shawl om zijn nek. Die zal het niet koud hebben gehad op vakantie en hij symboliseert kameraadschap. Vriendschap zoals je die ook bij DSS tegenkomt en die minstens zo belangrijk is als winnen.

  De derde prijs is voor Timo Petrov. Samen met zijn broer Bogdan liet hij een stel prachtige vakantiefoto’s maken, waarvan wij de foto in het Ajaxmuseum de leukste vonden. We kijken natuurlijk naar het shirt met nummer 14  van Johan Cruijff,  de beroemdste voetballer die Nederland ooit heeft gehad. Maar de grap is natuurlijk dat het net lijkt alsof Timo met zijn hand de bal hoog houdt die in de vitrine ligt. Johan zou er hartelijk om hebben kunnen lachen.

  Rik en Gijs, Eva en Timo zijn dus de winnaars geworden van de vakantiefotowedstrijd, waarbij Rik en Gijs naar huis gaan met de speciale Ajax-bal. En het goede nieuws is dat niet alleen zij, maar alle deelnemers door Kennemer Intersport beloond worden met een Nike voetbal. De deelnemers ontvangen een mail waar en wanneer ze hun prijs kunnen ophalen.   

rfwbs-sliderfwbs-slide