• DSS Academie van start met Femke Lobach

  Bij DSS vinden wij ontwikkeling belangrijk. Niet alleen onze spelers worden wekelijks beter, maar ook onze trainers. Om dat echt  serieus te nemen hebben we de DSS Academie opgericht. Zo worden nu ook de trainers uitgedaagd zichzelf te ontwikkelen op verschillende gebieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: het voorbereiden van een training, kennis opdoen die aansluit bij de leeftijd van de spelers of het coachen van een team of individu. De kickoff van de academie was op 16 september 2021 met een geweldige workshop gegeven door Femke Lobach.

 • Wat je wil
  Femke is een groeimindset coach en mentale trainer die onze bovenbouwtrainers op een interactieve manier heeft laten ervaren hoe zij meer uit spelers kunnen halen en doelgerichter kunnen trainen. Dit heeft zij gedaan door trainers te leren hoe zij verschillende type sporters kunnen stimuleren en motiveren. Zoals Femke zelf zegt: ‘sport gaat niet over wat je kan, maar over wat je wil leren’.

  Zeilreis
  Ook heeft zij een online opleiding ontwikkeld voor trainers, ‘Coachend trainerschap’, waarin je zelf ontdekt wat jouw stijl van trainen is en over welke onderwerpen binnen ontwikkeling, communicatie en mentaal, je meer wil leren. Verder heeft ze een praktisch boek geschreven voor trainers ‘groeimindset in sport’ en een non-fictie boek over de zeilreis en de persoonlijke tocht die zij heeft gemaakt, met filosofische levenslessen. Ze werkt onder andere voor Telstar, AMHC Pinoke en heeft meerder korte opdrachten voor trainingen en coacht topsporters. Voor meer informatie over Femke en wat zij doet verwijzen wij u graag naar haar website: www.femkelobach.nl. DSS vindt het belangrijk dat iedereen de kans krijgt zich te ontwikkelen en daarom verloten wij één exemplaar van het praktische boek ‘Groeimindset in sport’. Zou je het leuk vinden om dit boek te winnen? Stuur dan een mail naar hoofdjeugdopleiding@dssvoetbal.nl en geef daarin aan waarom jij dit boek graag zou willen winnen. Wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

 • UEFA Cursus
  Bij DSS zijn dit jaar vijf trainers begonnen aan de UEFA C cursus van de KNVB en zijn er ook drie Technische coördinatoren begonnen aan de HO C opleiding. Ook staat de volgende interne scholing alweer op de planning voor november. DSS is supertrots op deze ontwikkelingen. Namens DSS willen wij Femke ontzettend bedanken voor haar bijdrage aan de ontwikkeling van onze trainers en het prachtige voornemen dit op een professionele manier vorm te geven. Binnenkort geeft Femke training aan een groep trainers uit de breedtesport.