• Welkom bij DSS! Door Samenspel Sterk, al meer dan 100 jaar! DSS staat voor SPORT! S portiviteit lezier penheid espect eamgeest  P O R T Wat allemaal in 1919 begon door een paar Haarlemsche jochies Onze vrouwenafdeling behoort tot de grootste van Nederland! Ook zo'n zin om bij DSS te voetballen? Klik hier voor een gratis proefles >>
 • DSS Academie

  Bij DSS vinden wij ontwikkeling belangrijk. Niet alleen onze spelers worden wekelijks beter, maar ook onze trainers.

  Om dat echt serieus te nemen hebben we de DSS Academie opgericht. Zo worden nu ook de trainers uitgedaagd zichzelf te ontwikkelen op verschillende gebieden. 

  Hogeschoolvoetbal
  Je hoort ‘t wel eens op zondagavond op tv: de term ‘hogeschoolvoetbal’. Maar bij DSS nemen we die term letterlijk, want in september 2021 opende de DSS Academie officieel haar deuren!

  Wees gerust: je hoeft niet meteen te denken aan saaie schoolbanken en een strenge docent voor een digibord. Maar omdat we trainen bij DSS serieus nemen, willen we onze coaches wel helpen zich in de praktijk verder te ontwikkelen.

 • De praktijk
  Want coachen is leuk, maar hoe bereid je je goed voor op een training? Hoe benader je jonge spelers en zorg je dat bij hun de boodschap blijft hangen? Allemaal zaken waar de DSS Academie bij helpt. 

  Jong geleerd …
  Een beetje voetballer is natuurlijk jong begonnen. En dus is het belangrijk dat de DSS’ers zich al op jonge leeftijd ontwikkelen en lol krijgen in het trainen! Om dat te realiseren geeft de DSS Academie trainers van de onderbouw de tools om jonge spelers steeds weer opnieuw uit te dagen.

  De zes van DSS
  Dit laatste gebeurt (naast het standaard techniekblok) bijvoorbeeld met ‘De Zes van DSS’. Hierin werken de jeugdcoaches elke zes weken met een nieuw uitdagend thema. De ene periode leren ze hun pupillen op te bouwen als Frenkie de Jong, of te verdedigen als Ramos. De periode erna ligt de nadruk op ‘hoog druk zetten’ of is het thema ‘Stoep, straat, stoep’.

 • Kennis = macht
  Hoe je zo’n thema voorbereidt en verwerkt in de trainingen zijn nou precies de zaken die we tijdens de bijeenkomsten van de DSS Academie bespreken. Eerst laten onze hoofdtrainers de jeugdcoaches op ‘t veld hun ding doen. Daarna wordt met een kop koffie op een positieve manier nagepraat wat er al goed gaat en waar ruimte is voor verbeteringen. 

  Ook midden- en bovenbouw
  Elke bijeenkomst heeft bij de DSS Academie weer een ander thema en doelgroep. Dus gedurende het jaar wordt er ook bijgeschoold in de midden – en bovenbouw. “Ook hier zitten we niet alleen maar binnen, maar wordt de theorie snel aan de praktijk gekoppeld. Soms met hulp van experts die we extern inhuren”, aldus hoofd jeugdopleiding Nick van Everdingen. “En bij alle bijeenkomsten geldt: de inbreng van de trainers is meer dan welkom.”

  Resultaat
  Nick is zeer tevreden met de resultaten van de Academie tot nu toe: “Alle trainers die zijn geweest reageren enthousiast, maar je ziet ook op het veld dat ze gerichter met de thema’s aan de slag gaan.”

  Jeugd = de toekomst
  Ook dit seizoen zijn we bij de DSS Academie druk bezig om het niveau van de jeugdopleiding elke keer weer een treetje hoger te krijgen. Want het is misschien een cliché, maar de jeugd heeft ook bij DSS wel degelijk de toekomst.

 • Meld je aan bij de DSS Academie

  Dus, wil je als jeugdtrainer op een positieve, opbouwende en niet al te schoolse manier werken aan je coaching skills?

  Mail dan naar Nick van Everdingen op hoofdjeugdopleiding@dssvoetbal.nl

rfwbs-sliderfwbs-slide