• 100 JAAR DSS 1919-2019

  We komen steeds dichter bij de datum waarop onze club 100 jaar bestaat. Noteert u 7 oktober 2019 in uw agenda! En om alvast een tipje van de sluier op te lichten: het weekend ervoor zal uit haar voegen barsten van de activiteiten. Blokt u daarom 4-6 oktober ook maar vast.

  Wat staat er te gebeuren? We spraken met René Blom. Al eerder interviewden we hem voor DSS Assist. Toen kondigde hij aan dat hij een team van zo’n 15 mensen wilde verzamelen om samen het eeuwfeest voor te bereiden. Dat is gelukt. Het team staat op poten en is vol aan de slag. De plannen worden steeds concreter.

  Nieuw logo
  Eén van de eerste zaken die echt zijn afgerond is het nieuwe logo. Het ontwerp is van de hand van Susanne Driessen-Huibers. Samen met Jac de Ruiter heeft zij tien jaar geleden het communicatie-/reclamebureau Made in Haarlem opgericht. Susanne over het logo: "Ik vond het erg leuk toen mij werd gevraagd of ik een voorstel wilde maken voor het nieuwe logo voor DSS ter ere van het 100-jarig bestaan. Het huidige logo van DSS bestaat al 100-jaar. Het is dan ook niet vreemd om dit eens goed onder de loep te nemen. De grote merken doen dit ook. Kijk maar naar KLM en HEMA: de huidige logo’s zien er heel anders uit dan de logo’s van een tiental jaren geleden. De kunst is altijd om het zo te doen dat de herkenning van het oude blijft. Een evolutie van een bestaand logo noemen we het ook wel. 

  De opvallendste wijziging die is doorgevoerd is dat de witte lijnen tussen de kleuren rood en groen aan de binnenzijde van het logo zijn weggehaald. Dit oogt rustiger en je krijgt meer ruimte voor de letters DSS. Ook is 'sinds 1919’ toegevoegd in het logo. Dit om het 100-jarig bestaan extra nadruk te geven. Om het verder te moderniseren hebben we de typografie aangepast en het logo wat meer diepte gegeven door een donkere rand aan de buitenzijde. Zo kan DSS er weer 100-jaar tegenaan. Uiteraard hoort bij een jubileumjaar ook een echt jubileumlogo, dus ook daar hebben we iets voor gemaakt. Zo kan iedereen zien dat DSS volgend jaar feest viert. Iets om vreselijk trots op te zijn."

  Het bestuur heeft recent de logo’s goedgekeurd. Uiteraard zou ik zeggen. 

  Koninklijk
  Misschien mist u de kroon van Willem-Alexander in het nieuwe logo. Verenigingen en bedrijven die 100 jaar bestaan mogen immers het predikaat koninklijk gaan voeren en dat benadrukken met een kroon. DSS heeft er bewust voor gekozen om toch niet voor deze toekenning te gaan. Allereerst vanwege het aanvraagproces. Dat levert een boel papierwerk op, die veel tijd in beslag neemt. En, zo voegt René toe: "Wij zijn al koninklijk genoeg van onszelf!"

  Knalfeest
  De feestcommissie die inmiddels al een paar keer met groot succes een feest voor onze club heeft georganiseerd (herinnert u zich het kerstfeest bijvoorbeeld nog?) staat ook in de startblokken om het feestweekend van 4-6 oktober onvergetelijk te maken. Een team van enthousiaste voetballers, jongens en meisjes of heren en dames zo u wilt, allen zo rond de 20 jaar oud, is al druk in de weer.  Het thema? Dat vertellen we nog niet, maar bier zal er zeker zijn en te zijner tijd ontvangt u ook een kledingadvies!

  Aftelklok
  Nog niet helemaal in kannen en kruiken, maar wat wel als idee rondzingt is de aftelklok. Zodat DSS-ers en bezoekers op elk moment van de dag kunnen aflezen hoe lang het nog duurt tot de 100e verjaardag. Het kan een klok in de kantine worden of misschien dat we kiezen voor een nieuw scorebord dat ook de minuten gaat aftellen. Zoals u wellicht weet is het vorige scorebord kapotgewaaid eind vorig jaar.

  En verder
  Verder worden een aantal evenementen en activiteiten die nu al succesvol zijn meegekleurd met het thema 100 jaar. Denk aan de pubquiz, het E-toernooi en de vrijwilligersdag.

  Tot slot
  Hou de website in de gaten. En natuurlijk de DSS Assist. Sponsors blijven welkom, vanzelfsprekend. Dan gaat het niet per se over het beschikbaar stellen van geld, maar ook bijvoorbeeld om het uitlenen van een springkussen. Mail naar: 100jaar@dssvoetbal.nl. Ook als u wilt mee helpen of ideeën of suggesties heeft.

  contact: 100jaar@dssvoetbal.nl

  #dss100jaar