• KNVB:EEN NIEUW SEIZOEN PUPILLENVOETBAL

  EEN NIEUW SEIZOEN PUPILLENVOETBAL: 6 TEGEN 6 EN 8 TEGEN 8

  Komend weekend trappen ook de pupillenteams het seizoen af met de eerste officiƫle bekerwedstrijden. Vanaf dan start ook fase 2 van de introductie van de nieuwe wedstrijdvormen voor pupillen. Nadat afgelopen seizoen de Onder 8 en Onder 9 pupillen zijn gestart met het spelen van 6 tegen 6 wedstrijden op een aangepast kwart veld volgen dit seizoen ook de Onder 10 pupillen. De Onder 11 en Onder 12 pupillen spelen vanaf dit seizoen 8 tegen 8 wedstrijden op een aangepast half veld.

  meer informatie op KNVB Assist

 • Onder 11 en Onder 12: 8 tegen 8

  De Onder 11 en Onder 12 pupillen spelen vanaf dit seizoen 8 tegen 8 wedstrijden op een aangepast half veld. Daarnaast veranderen er ook enkele spelregels bij deze leeftijdscategorieƫn, o.a. de manier waarop standaardsituaties worden hervat. De wedstrijden staan onder leiding van de welbekende pupillenscheidsrechter.

 • Onder 8 t/m Onder 10: 6 tegen 6

  Sinds afgelopen seizoen spelen de Onder 8 en Onder 9 pupillen al in de 6 tegen 6 wedstrijdvorm. Dit jaar volgen ook de Onder 10 pupillen. Net als bij de Onder 8 en 9 pupillen staat de wedstrijd bij de Onder 10 pupillen ook onder leiding van een spelbegeleider. De spelbegeleider geeft de kinderen zoveel mogelijk de ruimte om te voetballen en grijpt alleen in wanneer de spelregels duidelijk worden overtreden.